100% safe & ECO-friendly
Premium quality
Design & production in NL
Free shipping NL & BE

Nu ook onze muurstickers milieuvriendelijk!

  • Geplaatst op
Nu ook onze muurstickers  milieuvriendelijk!

Voor je babykamer of kinderkamer wil je graag veilige materialen, maar kunnen deze ook minder schadelijk zijn voor het milieu? De meeste muurstickers zijn gemaakt van vinyl, wat eigenlijk gewoon plastic is. Dat is niet nodig! We willen toch zo min mogelijk bijdrage aan die vreselijke plastic soep in de zee?

Waarom vinden we mlieuvriendelijke muurstickers zo belangrijk?

Inmiddels zijn we er allemaal wel van doordrongen dat plastic (en vooral de hoeveelheid ervan) niet erg goed zijn voor het milieu. Dat is op zich al een goede reden om naar alternatieven te kijken. 99% van de muurstickers wordt gemaakt van vinyl, dat is PVC, een soort plastic. Behalve dat het goed is om vanwege het milieu de productie van plastic te beperken, zijn er nog andere redenen om geen muurstickers van PVC te willen maken. Wanneer PVC gemaakt wordt, komt er dioxine vrij, een mogelijk kankerverwekkende stof die zich ophoopt in dieren, mensen en het milieu. Daarnaast worden er vaak weekmakers gebruikt om PVC bruikbaar te maken voor verschillende toepassingen. De arbeiders die werken met PVC hebben een grotere kans op kanker dan een gemiddelde werknemer. PVC bevat loodhoudende stoffen en gechloreerde koolwaterstoffen die bij verbranding vrijkomen. Hierdoor is PVC sterk milieuvervuilend. De grondstof voor PVC is vinylchloride. Vinylchloride is kankerverwekkend.PVC is heel lastig recyclebaar. Daarnaast komen er bij de verbranding dioxines vrij die al in kleine hoeveelheden veranderingen kunnen veroorzaken in de hormoonhuishouding. Ook worden er in PVC vaak weekmakers gebruikt dat genitale abnormaliteiten bij jongens kan veroorzaken. Deze plasticsoort kan men het beste mijden. Hier lees je meer over de nadelen van PVC.

 

In het kort komt het erop neer: PVC is verboden in speelgoed voor kinderen. Waarom zou je het dan wel op de muur van de baby- of kinderkamer willen plakken?

 

Het heeft aardig wat tijd gekost om een materiaal te vinden wat PVC-vrij is, maar wel geschikt om muurstickers van te maken. En daarbij willen we ook dat het de mooie matte uitstraling heft, de kleuren er helder op uitkomen, en het moet eenvoudig aan te brengen zijn op de muur. Ook moet je het eenvoudig kunnen verwijderen, want we willen niet dat jij als klant het stucwerk van je muur meetrekt als je de muursticker eraf haalt.

 

Na diverse materialen te hebben getest, hebben we dit ideale materiaal eindelijk gevonden! Onze muurstickers worden gemaakt van een superieure kwaliteit polyester, die makkelijk biologisch afbreekbaar is, geen schadelijke of kankerverwekkend stoffen uitstoot, niet krimpt of vervormd.

En de inkten dan?

Daarop volgde vervolgens een zoektocht naar de meest milieuvriendelijke inkten. Want wat heb je aan een geweldig materiaal als je er vervolgens sterk vervuilende inkten op print? En deze inkten moeten ook geschikt zijn voor het gebruik in kinderkamers, dus geen schadelijke stoffen uitstoten.

 

Ook dit heeft een uitgebreide zoektocht opgeleverd met steeds weer testen of de inkten goed genoeg waren. En het is gelukt!

 

De folie is van premium kwaliteit, mooi matte uitstraling, makkelijk aan te brengen en weer te verwijderen, plastic vrij, helemaal recyclebaar, De inkten zijn helder van kleur, en bevatten geen HAP’s (hazardous air pollutants), dus geen uitstoot van schadelijke stoffen. Doe je mee in de strijd tegen het onnodig gebruik van plastic? En wil je toch de mooiste kwaliteit, unieke ontwerpen en makkelijk aan te brengen decoratie voor de babykamer of kinderkamer?

 

We hebben zelf de materialen ook thuis uitgebreid getest, maar horen ook graag wat jouw ervaringen zijn! Laat het ons weten via [email protected]

 

Happy decorating!

100% ECO-friendly & veilige materialen voor in huis

PVC-vrij & geen giftige stoffen

Premium kwaliteit behang en muurstickers

Geen witte of transparante randen

Design & productie in Nederland

Worldwide shipping